Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Πασσάς: Η σύγκρουση είναι καταφανώς πολιτική Free Sunday - 21/6/15

[...] Η σύγκρουση είναι καταφανώς πολιτική και όχι λογιστική, ή καλύτερα πολιτική η οποία ρυθμίζεται και λογιστικά, αλλά όχι μόνο λογιστικά. Συγκρούονται πολιτικές αντιλήψεις για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης με συμβολισμούς και συχνές φραστικές ακρότητες, παρ’ ότι και τα δύο μέρη ισχυρίζονται ότι επιθυμούν να επιτύχουν το ίδιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα [...] οχι όμως με κάθε κόστος, λένε και οι δύο πλευρές και κραδαίνουν το Grexit και τα παράγωγά του, προσποιούμενες ότι δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, για την Ελλάδα, ή το τέλος για το ευρώ και την Ε.Ε., ή, αλλιώς, οι δικοί μας απειλούν ότι θα τους παρασύρουμε σε μια άγνωστη-αχαρτογράφητη δίνη και «αυτοί» ότι μας περιμένουν ανήκουστα δεινά! Οι απειλές αυτές είναι μέρος ενός νέου και πρωτόγνωρου πολιτικού μπρα ντε φερ.

[...] Η ... ελληνική δημοκρατική Αριστερά, θεωρεί ότι η μάχη που δίνει δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη την ίδια. Ως ένα βαθμό έχει δίκιο. Ανεξάρτητα του πώς έφτασε στο τιμόνι της χώρας (με λαϊκισμό πριν από τις εκλογές, με εθνικιστές στην κυβερνητική πλειοψηφία), εντούτοις κατόρθωσε να αμφισβητήσει ευθέως το κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό υπόδειγμα του γερμανικού ordoliberalism, δίχως όμως να μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει αυτή της την επιλογή. Απροετοίμαστη και δέσμια είτε της άγνοιας είτε των ιδεοληψιών της, δεν μπόρεσε να παντρέψει την αμφισβήτηση της κυρίαρχης συνταγής με το «εξελάκι» της ποσοτικοποιημένης αντιπρότασης.

 Πασσάς: Η σύγκρουση είναι καταφανώς πολιτική Free Sunday - 21/6/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοικητική Μεταρρύθμιση: Αποτέλεσε η κρίση ευκαιρία; Παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης.

Με αφορμή τη δημοσίευση της μελέτης με θέμα « Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση στη διάρκεια της κρίσης:  Επισκόπηση, ...